Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Welke meststoffen kun je kopen

Als je van plan bent om je tuin te gaan bemesten, moet je wel weten welk soort mest jij nodig hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste mest aan te schaffen voor de voeding van jouw grond. In deze tekst lees je de verschillen tussen de soorten mesten. 

 

Soorten mest

Als eerst is het noodzakelijk om te kijken naar het mest dat jij nodig hebt. Er zijn een aantal verschillende soorten mesten. Zo heb je bijvoorbeeld de Organische mest, tuin mest en minerale mest. Organische mest wordt gemaakt met stoffen zoals koemest, champignonmest en compost. Deze soorten mest stimuleren het bodemleven. Daarnaast bevatten ze zeer veel verschillende soorten voedingsstoffen die bovendien langzaam vrij komen. In minerale tuinmest wat overigens hetzelfde is als kunstmest, zitten vooral voornamelijk in stikstof, fosfor en kali. Het grootste verschil dat je zult merken, is dat de minerale mest sneller werkt dan de organische mest. Hopelijk weet je nu welke meststoffen kopen.

 

Wanneer bemest je?

Het is logisch dat je je planten goed moet bemesten op het moment dat de planten voeding nodig hebben. Minerale mest werkt erg snel. Hierom kun je dit hele groeiseizoen met maten bekijken. Het is belangrijk om met maten de voeding te geven aan de planten. Hiermee stimuleer je de planten namelijk om verder te groeien. Organische mest kun je aan de andere hand iets meer van gebruiken, maar dit kun je wel het beste doen aan het begin van het groeiseizoen. Dit komt doordat het langer duurt voordat de voedingsstoffen vrij worden gegeven. Na de maand Augustus, zullen de planten stoppen met groeien. De planten bereiden zich namelijk voor op een sterke winter. 

 

Welke mest je het best kunt gebruiken

Voor alle planten heb je geschikt mest, maar welk mest past het beste bij jou en de planten? Wil jij het gras voeden? Dan wordt er aangeraden om gazonmest aan te schaffen. Gazonmest zorgt voor de juiste voeding voor het gras. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om graszaad te kopen om je gazon een beetje bij te werken waar nodig is. Bij een moestuin wordt het aangeraden om ander mest te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan organische mest. Naast de bovenstaande mest vormen, heb je ook nog biologische mest vormen. Over het algemeen blijven organische meststoffen het beste om te gebruiken. Organische meststoffen werken namelijk het beste. Als je op zoek bent naar mest, heb je de mogelijkheid om de meststoffen via het internet te bestellen.