Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Welke hondenriem past het beste bij jouw hond?

In tegenstelling tot de halsband, wordt de hondenriem niet alleen gebruikt door de hond zelf maar ook door de eigenaar. De riem is namelijk het enige materiaal dat jou met je hond verbindt tijdens jullie dagelijkse wandeling. Het is dus zeer belangrijk dat deze riem is gemaakt van een sterk materiaal. Op deze manier kun je niet alleen de veiligheid van de hond garanderen, maar kun je jouw hond ook corrigeren indien nodig. Dit resulteert in een fijne wandeling voor zowel de hond als het baasje. Maar hoe kies je de beste hondenriem? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel precies waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe riem.

Het materiaal van de hondenriem

Er zijn een heleboel verschillende hondenriemen waar je uit kunt kiezen, dus het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Je moet namelijk niet alleen letten op het design, maar ook op het materiaal. Je wilt immers graag een hondenriem die jaren meegaat. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een lederen of PU-lederen hondenriem. Deze riemen zijn niet alleen sterk, maar liggen ook fijn in de hand. Door het ruwe materiaal glijdt de riem niet snel uit je vingers, waardoor je een goede grip op je hond hebt. Andere populaire materiaalkeuzes zijn bijvoorbeeld nylon en polyester.

De lengte van de riem

Naast het materiaal van de riem is het ook zeer belangrijk om rekening te houden met de lengte van de riem. Wil je dat jouw hond veel ruimte heeft om te wandelen, of wil je de hond juist het liefste dicht bij je houden? Hondenriemen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, maar één van de beste keuzes is de zogenoemde flexi rollijn. Dit is een uitrolbare hondenriem die ervoor zorgt dat je jouw hond extra of juist minder loopruimte kunt geven. Door de drukknop kun je namelijk zelf bepalen hoe ver de lijn uit kan rollen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld tijdens de wandeling zowel langs drukke wegen als open velden loopt.

Het gewicht van de hond

Een goede hondenriem is overigens niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van de riem zelf. Ook jouw hond heeft een groot aandeel in de keuze van de riem. Over het algemeen geldt namelijk de regel: hoe zwaarder de hond, hoe sterker de riem moet zijn. Jouw hond zal namelijk regelmatig trekken aan de riem, en je wilt natuurlijk niet dat de riem dan scheurt. Laat je hond daarom altijd wegen voordat je een nieuwe hondenriem uitzoekt.